AGENCIJA GALEB ZR

TC "Mala Varoš", Žitni trg
23000 Zrenjanin
Tel: 023/ 580-400
Mob: 064/ 137-37-43; 069/ 137-3743
oglasitenekretninu Registrovani pod
registracionim brojem 565
u registru posrednika
za prodaju ili zakup
nepokretnosti

Nekoliko saveta ukoliko ste odlučili da prodate nekretninu

1. Izuzetno visoka cena na startu

Postavljanje previsoke cene može biti jednako loše kao i postavljanje preniske cene. Ako je početna cena previsoka na vaš oglas neće obraćati pažnju onaj deo kupaca koji inače traže nekretninu u opsegu u kojem bi vaša trebala biti.
Pogrešno je mišljenje da ćete uvek biti u mogućnosti prihvatiti nižu ponudu, jer postoji šansa da tu ponudu nikada ni ne dobijete, iz jednostavnog razloga što su kupci koji su bi inače bili zainteresovani za Vašu nekretninu odbijeni visokom cenom i ni ne razmatraju je ozbiljno. Poslije izvesnog vremena bez ponuda spustićete cijenu, ali ste tada već propustili priliku da svoju nekretninu ponudite ozbiljnim kupcima i i da u kraćem roku završite kupoprodaju.
Teško je odrediti početnu cenu ukoliko je tržište nestabilno i ima naglih promena. Ključno je da ste svesni svoje pozicije i kretanja na tržištu i pri određivanju početne cene i tokom pregovora.Naš posao kao agenta za prodaju nekretnina je da uvek pratimo tržište i zato Vam naša pomoć u prodaji i kupovini može biti dragocena.

2. Spoljni izgled nekretnine - eksterijer

Ukoliko prodajete kuću kupci će najverovatnije prvi utisak steći onim što se vidi spolja tj. onim što se vidi sa ulice, samim tim Vaša kuća ima oko 30 sekundi da ostavi dobar prvi utisak. Zato nemojte štedeti trud da pokosite travu, ofarbajte ogradu, pokupite lišće i sl. Prvi utisak često ume da bude i presudan.

3. Unutrašnji izgled - enterijer

Kada kupac prvi put zakorači u vašu kuću ili stan, takođe kao i kod spoljnog izgleda ubrzo će steći prvi utisak o unutrašnjosti i o tome želi li tu stanovati. Kupci iako to neće uvek priznati vole videti čiste i svelte prostorije, kuhinjske elemente u dobrom stanju, čiste tepihe i kupatilo. Razmislite o sitnim popravkama i čistoći jer oni mogu bitno da popraviti prvi utisak koji potencijalni kupac stiče.

4. Popravke na nekretnini

Želite Vašu nekretninu učiniti što atraktivnijom, da uvećate dobit (ili umanjite gubitak) i prodate brzo svakako napravite sve potrebne popravke. Veći deo kupaca traži nepokretnost  koja je u takovom stanju da ne iziskuje nova i dodatna ulaganja. Onaj manji deo kupaca koji su spremni da se prihvate popravaka i sređivanja svakako će troškove uračunati u svoju ponudu i ponuditi manje. Ipak, ne trošite previše novaca na popravke i uređivanje. Ukoliko cena popravki podigne vrednost Vaše nekretnine za preko 20% nemojte računati da možete povratiti sav uložen novac.

5. Budite fleksibilni oko načina plaćanja

Da bi kupci lakše pristali na cenu koju tražite budite spremni na fleksibilnost.
Na domaćem tržištu i dalje se većina kupoprodaja obavlja putem kredita ili kombinacijom gotovine i kredita. Ukoliko dozvolite neki od ovih načina plaćanja postoji mogućnost da ćete prodati po boljoj ceni svoju nepokretnost.

6. Dopustite da Vam tim agencije Galeb nekretnine pomogne

Svaki posao lakše ide kada su prisutni stručnjaci. Zašto biste onda prodavali ili kupovali nekretninu bez pomoći profesionalca, angažujte naše agente da Vam pomognu oko prodaje nekretnine.


7. Saslušajte svaki predlog.

Nemojte biti kruti u pregovorima. Krajnji interes i Vas i kupca je da se dogovorite. Postoji mogućnost da naš agent u Vaše ime pregovara u vezi cene ili da Vam sugeriše šta bi bila najbolja odluka po Vas.

8. Gvožđe se kuje dok je vruće!

Jedan od pozitivnijih  koraka koji možete poduzeti je da odmah odgovorite na ponudu.Kada kupac iznosi svoju ponudu znači da je ozbiljno zainteresovan za kupovinu Vaše nepokretnosti. Puno je nekretnina na tržištu koje bi potencijalan kupac mogao odabrati i svakako ne biste željeli propustiti šansu samo zato što odugovlačite sa odgovorom.

Pretraga nekretnina

Raspon cena

Specijalno

Lokal , Centar - Zrenjanin (Žitni Trg), Zrenjanin
Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
264 m2 - 39.000 €

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
134 m2 - 45.000 €

Ponuda na E-mail   •   Knjiga utisaka   •   O nama   •   Zaposleni   •    Kontakt