AGENCIJA GALEB ZR

TC "Mala Varoš", Žitni trg
23000 Zrenjanin
Tel: 023/ 580-400
Mob: 064/ 137-37-43; 069/ 137-3743
oglasitenekretninu Registrovani pod
registracionim brojem 565
u registru posrednika
za prodaju ili zakup
nepokretnosti

Odabir lokacije Vaše nekretnine

Pre nego se upustite u potragu za nekretninom koji želite kupiti, i ako Vam apsolutno nije  svejedno gde se stan nalazi, verovatno ćete posvetiti neko vreme odabiru lokacije same nekretnine. Mnogo je faktora koji su bitni pri odabiru lokacije – poput položaja nepokretnosti, prometne povezanosti, rekreativnih sadržaja, cene, gustine naseljenosti…  Većina njih može se jasno utvrditi i koristiti kao kriterijum pri potrazi stana. No, postoje i one neke stvari koje se saznaju tek nakon što se duže vreme provede na nekoj lokaciji, a tiču se opšteg kvaliteta života i životnih uslova. Lični odlazak na lokaciju zato je vrlo koristan jer ćete saznati iz prve ruke neke stvari koje vas zanimaju. A još je bolje i popričati sa „starosediocima“, ljudima koji već žive tamo ili su se odselili s te lokacije, i koji su dobro upoznati sa stvarnim stanjem stvari.
Ovim tekstom probaćemo da Vam damo par saveta kako da dobijete informacije iz prve ruke, kome se obratiti i koja pitanja postaviti.
Pre svega, za razgovor odaberite ljude koji na određenoj lokaciji žive nekoliko godina. I to one koji su slični vama po načinu života – ako imate decu, odaberite porodicu s djecom, ako odlazite u penziju, odaberite penzionere, ako imate nekog kućnog ljubimca, odaberite vlasnike kućnih ljubimaca.
Upitajte ih sljedeće:
- zašto su odabrali baš tu lokaciju,
- zašto su još uvek tamo,
- zamolite ih da usporede tu lokaciju s prethodnom na kojoj su živeli,
- da li nameravaju ostati na toj lokaciji,
- upitajte ih za iskreno mišljenje o tome šta bi voleli da se na konkretnoj lokaciji promeni - poboljša,
- saznajte koliko je područje podobno za porodice sa decom, penzionere, vlasnike kućnih ljubimaca (ako spadate u neku od navedenih kategorija).
Takođe ako je moguće popričajte i s nekim ko je živeo na toj lokaciji, ali se odselio. Postoji mogućnost da Vam naš agent preporuči nekog ko je nedavno prodao nekretninu i otišao sa te lokacije. Kod „odseljenih“ pokušajte saznati sljedeće:
- da li im je odgovarao život na toj lokaciji,
- zašto su se odselili.
Potražite ljude koji su zaposleni na toj lokaciji. Posetite lokalne prodavnice, restorane, kafiće, pekare ili poštu, pa saznajte od radnika:
- šta im se sviđa tug de rade
- da li su se desile neke bitne promene na toj lokaciji u poslednjih par godina.,
- da li postoje neki posebni problem koji se možda ne mogu zapaziti kod prvog gledanja – poput zagađenja, velike gustoće saobraćaja, nemogućnosti pronalaska parking mesta i sl…
Postoji nekoliko načina kako pronaći ljude s kojima ćete razgovarati. Svakako je preporučljivo direktno pristupiti osobama koje Vam mogu dati korisne informacije.
Razgovori s ljudima koji žive na lokaciji za koju ste zainteresovani ne samo da će vam pomoći da dobijete ideju o tome kako je to zaista živjeti tamo, već na taj način počinjete stvarati i krug ljudi kojih bi vam i u budućnosti mogli biti bitni. Korist od takvih razgovora bit će višestruka.

Pretraga nekretnina

Raspon cena

Specijalno

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
134 m2 - 45.000 €

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
264 m2 - 39.000 €

Lokal , Centar - Zrenjanin (Žitni Trg), Zrenjanin
Ponuda na E-mail   •   Knjiga utisaka   •   O nama   •   Zaposleni   •    Kontakt