AGENCIJA GALEB ZR

TC "Mala Varoš", Žitni trg
23000 Zrenjanin
Tel: 023/ 580-400
Mob: 064/ 137-37-43; 069/ 137-3743
oglasitenekretninu Registrovani pod
registracionim brojem 565
u registru posrednika
za prodaju ili zakup
nepokretnosti

Kako smanjiti stres koji prati kupovinu nekretnine


Kupovina nekretnine često sa sobom nosi određen pritisak (stres)- potraga za pravim stanom, pitanje finansija, pokušaj da se zadovolje kriterijumi svih članova porodice i ostali problemi koje je potrebno rešiti nisu jednostavni i zahtevaju popriličnu angažovanost osobe koja se uhvatila u koštac s njima. No, postoje načini na koje možete smanjiti količinu stresa koji prati iskustvo kupovine nepokretnosti.

Ne postoji „pravo“ vrijeme za kupovinu nekretnine, kao što ne postoji ni „pravo“ vreme za prodaju. Ako pronađete nekretninu koja vam odgovara, nemojte odugovlačiti pokušavajući nerealno spustiti cenu ili dobiti bolje uslove za kredit. Takve promene se najčešće ne realizuju dovoljno brzo, a kvalitetna nekretnina neće dugo ostati na tržištu.

Nemojte tražite previše tuđih mišljenja u vezi odluka koje morate doneti. Iako je prirodan poriv da se raspitate o svemu u vezi nove nekretnine, previše različitih mišljenja moglo bi dovesti do suprotnog efekta, umesto da Vam razjasne neke stvari, moguće da ćete zbog previše informacija samo teže doneti odluku.

Prihvatite činjenicu da nijedna nekretnina nije savršena i ako je “savršena” verovatno će sa sobom nositi visoku cenu. Fokusirajte se na stvari koje su Vam najvažnije kada je stan - kuća u pitanju i zanemarite neke sitne nedostatke.
Nemojte se strogo fokusirati samo na fizičke aspekte stana – kuće, veličinu kuhinje, soba i sl. – zaboravivši pritom na neke druge, ne toliko očite prednosti, poput ugodnog osećaja tj. pozitivne, atmosfere u stanu, niskog nivoa buke koja dopiere sa ulice ili igrališta, koje mogu ponekad i više doprineti kvalitetiu života od veličine neke prostorije.

Računajte u startu eventualne troškove renoviranja. Čak i ako kupite potpuno nov stan, verovatno ćete imati i neke dodatne troškove. Nemojte dozvoliti da vam se dogodi da ostanete bez sredstava za renoviranje, pogotovo ako je stan u lošijem stanju.
Postoji mogućnost da ćete i nakon kupovine stana osećati da ste negde pogrešili i to je sasvim normalno. Nakon što konačno potpišete ugovor, milion pitanja će Vam početi prolaziti kroz glavu o ispravnosti donesene odluke. Sve je to uobičajeno i s vremenom će proći, ne brinite.
Iako je cena jedan od najbitnijih faktora, nemojte izabrati stan koji Vam se ne sviđa samo zato što je povoljan. Radije se strpite i sačekajte bolju priliku. Na kraju krajeva, vi ćete tamo živjeti, i važno je da vaš dom bude ugodno i sigurno mesto gde ćete se dobro osjećati.

Pretraga nekretnina

Raspon cena

Specijalno

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
264 m2 - 39.000 €

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
134 m2 - 45.000 €

Lokal , Centar - Zrenjanin (Žitni Trg), Zrenjanin
Ponuda na E-mail   •   Knjiga utisaka   •   O nama   •   Zaposleni   •    Kontakt